Rullrån
 
 
Hej  alla följare ! Idag blev det " rullrån " 😊
 

Ingredienser

  • 1.5 dl smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl + ev. 1-2 msk mjöl
  • 3 dl vatten

Gör så här:

  1. 1

    Smält smöret och rör ner sockret.

  2. 2

    Tillsätt mjölet och rör till en klimpfri smet. Späd under tiden med vattnet tills smeten är jämn och klimpfri.

  3. 3

    Värm järnet och smörj det noga första gången.

  4. 4

    Lägg en msk smet i järnet och tryck igen järnet så smeten plattas ut mot kanterna, annars blir rånen för tjocka.

  5. 5

    Grädda tills det slutar pysa ca. 1 min.

  6. 6

    Använd träpinnen till att rulla rånen

  7. 7

    Du kan också göra rånskålar genom att lägga det varma rånet över ett upp och nervänt glas. Fyll sedan dessa rånskålar med t ex en god vaniljglasskula och varm hjortronsylt eller ngt annat du tycker om.

  8. 8

    Det går bra att dubbla receptet för du får räkna med stor åtgång.

Lycka till ! 👌
 
🖐©Kerstin M 2020 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress