
Hej alla följare ! Idag blev det " rullrån " 😊
Ingredienser
30 portioner
- 1.5 dl smält smör
- 1.5 dl socker
- 3 dl vetemjöl + ev. 1-2 msk mjöl
- 3 dl vatten
Gör så här:
- 1
Smält smöret och rör ner sockret.
- 2
Tillsätt mjölet och rör till en klimpfri smet. Späd under tiden med vattnet tills smeten är jämn och klimpfri.
- 3
Värm järnet och smörj det noga första gången.
- 4
Lägg en msk smet i järnet och tryck igen järnet så smeten plattas ut mot kanterna, annars blir rånen för tjocka.
- 5
Grädda tills det slutar pysa ca. 1 min.
- 6
Använd träpinnen till att rulla rånen
- 7
Du kan också göra rånskålar genom att lägga det varma rånet över ett upp och nervänt glas. Fyll sedan dessa rånskålar med t ex en god vaniljglasskula och varm hjortronsylt eller ngt annat du tycker om.
- 8
Det går bra att dubbla receptet för du får räkna med stor åtgång.

Lycka till ! 👌
🖐©Kerstin M 2020
0